
Vejrø Resort er klar med ny restaurant, som sætter fokus på øens lokale råvarer.
Den 3. juli slår Vejrø Resort dørene op for Restaurant Gaia, et nyt og ambitiøst gastronomisk format med et fokus på grøntsager, frugt, bær, vildt fra Vejrøs spisekammer samt fisk og skaldyr i sæson fra regionen.
Skånsomt fiskeri, dyrevelfærd og økologi er nogle af de søjler, Gaia hviler på. Køkkenchef Lasse Zacho Andersen og teamets ambition er at opnå ”grøn” Michelin-hæder med det nye, gastronomiske format.
Endnu en betydelig investering
Kim Fournais, som ejer Vejrø, har kontinuerligt investeret millioner af kroner i at skabe det microgrid, som Vejrø er i dag med vindmølle, solcelleanlæg og et omvendt osmoseanlæg. Dertil et biologisk mikro-rensningsanlæg, et 100 procent økologisk og regenerativt landbrug, genindførsel af vildt og genopretning af øens oprindelige bi-bestand.
Fournais har også etableret et orangeri på Vejrø samt talrige højbede, som forsyner Restaurant Gaia med friske grøntsager, frugt og urter.
Etableringen af Restaurant Gaia er endnu en betydelig investering, som føjer sig til rækken af eksempler på at ansvarlighed og luksus går hånd i hånd på Vejrø.
Køkkenteamet har direkte adgang til lokale råvarer af højeste kvalitetskaliber og som gæst kan man fx nyde menuen ”Soil & Sea” med 15 serveringer på den ”helt høje grønne gastronomiske klinge”.
Man kan forvente spæde grøntsager, vilde urter, solmodne bær og friskt vildt samt gris, kalv og får, der har slået deres folder på Vejrø – og som også modnes på øen.
I højsæsonen sanker, sylter og hengemmer køkkenteamet råvarer til de kolde og knap så givende måneder. Derved kan man få en smag af Vejrø, på Vejrø hele året rundt.
For nylig investerede Kim Fournais i en el-minifærge, som ventes indsat mellem Karrebæksminde og Vejrø i år. El-minifærgen er den første af sin slags i Danmark.
Se mere og book møder på Vejrø Resort