
Munkebjerg Hotels gourmetrestaurant Treetop er blevet hædret med en grøn Michelinstjerne.
Treetop Restauranten på Munkebjerg Hotel i Vejle blev midt i juni hædret med en grøn Michelinstjerne ved den prestigefyldte Michelin-ceremoni i Odsherred.
Anerkendelsen markerer kulminationen på flere års målrettet arbejde for chefkok Bjarke Jeppesen og restaurantchef Lena Hahn Atzen, der modtog den grønne stjerne på vegne af hele holdet.
Den grønne Michelin-stjerne gives til restauranter, der arbejder ambitiøst med bæredygtighed – blandt andet ved at samarbejde tæt med lokale producenter, reducere madspild og prioritere cirkulære løsninger. For Bjarke Jeppesen er prisen særlig betydningsfuld:
“Vi er utroligt stolte over, at Michelin-guiden har valgt at anerkende vores bæredygtige tilgang. Det er hele grundlaget for vores arbejde, at vi ved, hvor vores råvarer kommer fra, hvem vi samarbejder med – og at kvaliteten er kompromisløs,” siger han.
Det er første gang, Treetop Restauranten opnår en plads i Michelin-guiden, siden Bryan Francisco sikrede restauranten en Bib Gourmand, en anerkendelse man ikke har haft siden Bryan stoppede i 2017. Netop derfor er stjernen også en milepæl.
“Det betyder ufatteligt meget, at Michelin-guiden har fået øjnene op for os igen. Det er måske den største anerkendelse, man kan få i branchen. Vi har haft nogle vilde dage op til og efter ceremonien, hvor vi har fejret det med hele holdet,” siger Bjarke Jeppesen.
”Det her er først og fremmest deres fortjeneste – både i køkkenet og i restauranten. De lægger hjerte og sjæl i at skabe unikke oplevelser for vores gæster. Og nu er vi mere motiverede end nogensinde før. Vi går efter at løfte os endnu et niveau – og jagte den røde stjerne.”
Der blev i alt uddelt fem nye grønne stjerner i år, og Treetop Restauranten er blandt de få udvalgte.
Foto øverst: Yderst til venstre restaurantchef Lena Hahn Atzen og chefkok Bjarke Jeppesen fra Treetop.